Publicaties

29-04-2021

Eerste evaluatie: DAC maakt een voortvarende start

Met 166 deelnemende huisartsen en 18 aangesloten specialismes (per februari 2021) zijn de projectdoelstellingen van Digitaal Advies Consult ruimschoots gehaald.

02-04-2021

TIM maakt incidenten melden in de zorg gemakkelijker

Patiëntenzorg kan altijd beter en veiliger. Eén van de manieren om dat te bereiken is het melden van (bijna-)incidenten. Door analyse en het leermoment kunnen ze in de toekomst worden voorkomen.

26-03-2021

Minder snel naar het ziekenhuis

Digitaal Advies Consult (DAC) uitgelegd, interview met huisarts Esther van Laarhoven en reumatoloog Remco Luijten van het ETZ in Brabant Dagblad.

26-03-2021

Symposium Geriatrische Traumatologie & Samendraads

Op vrijdag  26 maart 2021 vond het jaarlijkse Symposium VF&O plaats, Samendraads was een belangrijke spreker.

11-02-2021

Optometrie in de eerstelijn bewijst zich in de praktijk

Het Samendraads-project Optometrie in de eerstelijn behelst een andere organisatie van de oogzorg. Huisarts Olaf Romijn is inmiddels gestart en heeft nuttige ervaring opgedaan.

02-02-2021

Digitaal Advies Consult blijkt een perfect instrument

Dat zijn de woorden die huisarts Roland Rasenberg gebruikt als hem gevraagd wordt naar zijn ervaring met het Digitaal Advies Consult (DAC). Deze nieuwe tool biedt de meer dan 200 huisartsen in de regio de mogelijkheid om advies in te winnen bij een specialist in het ziekenhuis. Veilig en met een reactietijd binnen vijf dagen.

27-01-2021

Innovatieve projecten om de samenwerking te versterken

Onder de naam Samendraads introduceren het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis, PrimaCura, zorgverzekeraars CZ en VGZ en Zorgbelang innovatieve projecten om de samenwerking tussen medisch specialisten en huisartsen te versterken.

18-07-2020

Andere koers nodig voor juiste zorg op juiste plek

De Nederlandse zorg moet een andere koers varen om de zorg en de locatie waar deze wordt verleend beter af te stemmen op de patiënt. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Juiste zorg op de juiste plek’ van KPMG Health. 

30-05-2020

Factuurpreventie volgens Esther Donga

Dr. Esther Donga is sinds 2013 werkzaam als internist-endocrinoloog in het ETZ. Haar interesse in botten is ontstaan tijdens haar opleiding in het Leids UMC. Ze is betrokken bij het zorgprogramma fractuurpreventie van Samendraads, dat erop gericht is om meer patiënten te screenen en op te volgen binnen de osteoporosezorg.