Publicaties

13-07-2022

Vier van de vijf ‘DAC-patiënten’ blijft in de eerstelijn

Eind 2020 startte Samendraads het project Digitaal Advies Consult, dat algauw de roepnaam DAC meekreeg. De online consultatie tool biedt de meer dan 200 huisartsen in Midden-Brabant de mogelijkheid om advies in te winnen bij een specialist in het ETZ. Veilig en met een reactietijd van maximaal vijf dagen. De pilot startte met Cardiologie, maar vanwege het succes dat direct zichtbaar was, werden meer specialismes in rap tempo toegevoegd.

16-01-2022

Groeiend inzicht in structurele fouten in de ketensamenwerking

TIM groeit gestaag. De jongeling, bijna 9 maanden oud, kruipt al dapper langs de zorgorganisaties in Midden-Brabant. Straks, als TIM volwassen is, zouden we hem eigenlijk niet meer nodig moeten hebben, zegt Sander Nikkessen

16-01-2022

We gaan verder met ontschotten

De zorgnetwerkorganisatie Samendraads bestaat alweer vijf jaar. ‘En gaat met volle kracht door met gezamenlijk over de lijnen heen de zorg te optimaliseren’, zijn de enthousiaste woorden van programmamanager Suzan Knikkink.

09-12-2021

Scale up Samendraads

Prof. dr. Joris Knoben (Radboud Universiteit) over samenwerken in een functionele netwerkorganisatie. Met de centrale vraag: hoe geef je die samenwerking vorm?

09-12-2021

Korte terugblik op de resultaten van 2021

Alweer de vijfde Monitor is uit, deze keer een kort overzicht van alle lopende zaken.

24-09-2021

Zorgprogramma Fractuurpreventie gaat online verder

Vanaf nu kunnen huisartsen en praktijkondersteuners en (POH’ers) met het zorgprogramma aan de slag via de speciale pagina op de website van PrimaCura.

23-07-2021

Ruimschoots op koers maar nog niet klaar

Ook voor het zorgprogramma Chronisch hartfalen in de eerstelijn is een Samendraads Monitor gemaakt. Doorlopende deskundigheidsbevordering is belangrijkste instrument voor succes van zorgprogramma.

22-07-2021

Optometrie in de eerstelijn: honderd procent op schema

Over de hele linie voldoen de resultaten ruimschoots aan de gemaakte afspraken. Daar is het projectteam enorm trots op.

08-07-2021

TIM: held op de VIM-week

PrimaCura besteedt jaarlijks aandacht aan het thema Veilig Incident Melden (VIM). Dit jaar mocht ‘onze’ Tim de hoofdrol spelen. TIM is een project dat Transmuraal Incident Melden mogelijk maakt in de keten.